Gratis verzending vanaf €20

Speel Wijzer

Spelen kan met alles

Marianne de Valck  

ISBN 9789066659049 | 224 pagina's | Paperback | 2007
Deze uitgave is digitaal beschikbaar
op pedagogiekdigitaal.nl

Omschrijving

Dit handboek spelen nodigt u uit veel te doen met alles. Ook nodigt het u uit op een speelse manier om te gaan met heel gewone dingen. Dingen die weinig of niets kosten of afgedankte spullen.
Speeldeskundige Marianne de Valck beschrijft activiteiten met uiteenlopende zaken als adem, maan, onkruid, aardappel, folie, magneet, catalogi, doppen, zand. Door willekeurig te combineren met uiteenlopende begrippen en voorwerpen ontstaan onverwachte, nieuwe activiteiten. Combineren, fantaseren, proberen en ervaren leidt tot ontdekken en beleven van nieuwe speelmogelijkheden.
Dit boek is dan ook nooit 'uit'. Sterker nog, het brengt een creatief proces op gang dat u uitdaagt kinderen uit te dagen en hen leert te vertrouwen op wat ze zelf kunnen.

Een kloek handboek voor de buitenschoolse en tussenschoolse opvang. Voor binnen- én buitenspelen. Een standaardwerk voor iedereen die met kinderen speelt. De meeste spelactiviteiten vragen weinig tot geen voorbereiding en duren maximaal een kwartier. De knutselideeën zijn veelal in een half uur uit te voeren. Bij de meeste activiteiten staat geen leeftijd vermeld, eenvoudigweg omdat alle kinderen mee kunnen doen.

Artikel Trouw d.d. 5 november 2009
 

In de media

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Pedagogiek Digitaal