Breinbewust leven

Dement worden? Vergeet het maar!

Brigitte de Lange  

ISBN 9789088503061 | 152 Pagina's | Paperback | 1ste druk

Omschrijving

Dementie is een van de schrikbeelden als we denken aan ouder worden. Mensen worden steeds ouder en lopen dus steeds meer kans op een gegeven moment dement te worden. Hoe gaat het met je hersenen als je ouder wordt? Kun je daar zelf invloed op uitoefenen? Jazeker! Net zoals je je lichaam in vorm kunt houden, ligt het voor een groot deel ook aan jezelf of je brein gezond blijft.

Dan moet je natuurlijk wel weten wat er in je hersenen gebeurt bij het ouder worden en hoe je dat proces kunt beïnvloeden. Breinbewust leven biedt een uiteenzetting over onze hersenen, over de invloed van genen, over ouder worden en vooral over wat je moet doen om je brein de beste kans te geven om gezond oud te worden. Gewapend met deze kennis kun je de voor jou best passende breinbewuste leefstijl creëren. Een boek dat eigenlijk iedereen zou moeten lezen.

Review
Boekbespreking Trouw d.d. 22 juni 2012 klik hier.

"...Dit boek lijkt met name nuttig voor iedereen vanaf de vijftig jaar. Maar ook mensen die een stuk jonger zijn, kunnen met de gepresenteerde kennis hun voordeel doen: voor henzelf; ten aanzien van hoe zij aankijken tegen ouder worden in het algemeen; en hoe zij omgaan met mensen die ouder zijn dan zijzelf. Helder, informatief boek."
F.M. Boon voor NBD Biblion