Webinar jonge kinderen en hun sociale vaardigheden

15 september 2021 | Logacom online | Website

Aanleren van sociale vaardigheden aan jonge kinderen

Er wordt op jonge leeftijd al veel van kinderen gevraagd op het gebied van sociale vaardigheden. In deze workshop bespreken we wat we precies onder sociale vaardigheden bij peuters en kleuters verstaan. Denk aan vaardigheden als het herkennen van de basisemoties bij jezelf, het kunnen benoemen van deze emoties, het herkennen van emoties bij anderen, rekening houden met andere kinderen, op je beurt wachten, enzovoorts.
Welke vaardigheden mag je verwachten op welke leeftijd? Wat moeten jonge kinderen eerst kunnen? En wat zijn de voorwaarden om goed met andere kinderen om te kunnen gaan? We bespreken hoe je jonge kinderen sociale vaardigheden kunt aanleren en welke stappen een kind in de ontwikkeling van zijn sociale vaardigheden doorloopt. Daarnaast vertellen Moniek Zijm en Danny Versteeg wat je kunt doen als leerkracht of pedagogisch medewerker wanneer sociale vaardigheden niet zomaar worden opgepikt en een kind extra ondersteuning nodig heeft. En hoe je ouders daarbij kunt betrekken.

Leerdoel
Met deelname aan dit webinar leer je hoe je als volwassene jonge kinderen kunt helpen bij de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden en wat je kunt doen wanneer kinderen deze vaardigheden niet zomaar oppikken.

Ga voor meer informatie over de sprekers en het programma naar: www.webinar.logacom.nl/webinar-jonge-kinderen-en-hun-sociale-vaardigheden

Meer informatie