Jacqueline van de Sande


Jacqueline van de Sande komt oorspronkelijk uit de ‘sportwereld’. Zij voltooide de CIOS-opleiding in Arnhem en gaf jaren basketbaltraining en tennisles. Zelf basketbalde zij tot haar 30e op het hoogste niveau. Zij studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en rondde de Voortgezette Opleiding in de Geestelijke Gezondheidszorg aan de Hogeschool van Amsterdam af.
 
Jacqueline was jaren werkzaam binnen het Algemeen Maatschappelijk Werk en Schoolmaatschappelijk Werk, eerst als uitvoerend maatschappelijk werker, later als teamleider. Zij maakte vervolgens de overstap naar de GGZ Volwassenzorg en werkte als POH-GGZ en hield zich bezig met Kortdurende behandelingen.
 
Zij is zich vervolgens gaan specialiseren in het werken met kinderen en ouders. Zij volgde onder meer aanvullende scholing op het gebied van Schoolmaatschappelijk werk, kindermishandeling en huiselijk geweld, complexe gezinssituaties, psychopathologie bij kinderen, ontwikkelingsstoornissen onder meer ADHD en ASS en gezinsbegeleiding.
 
Jacqueline heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring in de jeugdzorg. Als Schoolmaatschappelijk Werker binnen het basisonderwijs en als gezinsbegeleider heeft zij te maken met diverse opvoedings- en onderwijsvragen. Zij werkt onder meer met kinderen met ADHD en hun gezinnen.
 
Tegenwoordig is zij tevens werkzaam als POH-Jeugd GGZ binnen huisartsenpraktijken. Deze functies vervult zij, sinds de transitie van de jeugdzorg, vanuit de afdeling Zorg (team Jeugd) van de gemeente Montferland.

Publicaties

Druk en dan weer dromerig (2019)

Doeboek voor meisjes met ADHD 8-13 jaar

Druk en dromerig (2018)

ADHD bij meisjes Voor ouders, leerkrachten en meisjes
Jacqueline van de Sande