Gratis verzending vanaf €20

Harry Gras


Harry Gras is sociaal psychiatrische verpleegkundige, systeem- en oplossingsgerichte therapeut en als teamleider werkzaam bij het ACT-team Utrecht bij de organisatie Altrecht.
Hij is expert voor mensen die (voor hen met goede reden) zorg mijden en dak- of thuisloos zijn. Hij is mede-initiatiefnemer van de bemoeizorgopleiding bij de Rinogroep en leraar bij de SPV-opleiding aan de Hogeschool Utrecht . 
Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf genaamd Bureau Harry Gras. Hier verzorgt hij teamtrainingen: coaching en de-escalerend werken. Verder werkt hij als trainer in de openbare geestelijke gezondheidszorg en bij het Trimbosinstituut samen met Rokus Loopik (in Moldavië, Kroatië, Roemenië, Montenegro).
Harry gelooft onvoorwaardelijk in herstel. Hij organiseert samen met Rokus Loopik the learning experiences trips; herstelreizen naar New York, Roemenië, Frankrijk, België, Noorwegen, Moldavië enz. Vanaf 1 januari 2019 startte hij samen met vier andere collega’s een pilotproject in de vorm van zeer intensieve vorm van bemoeizorg (een vorm van personal coaching). Dit pilotproject wordt ondergebracht bij de organisatie Lister.

Publicaties

Perspectief op beter (2019)

Hulp aan verwarde en sociaal kwetsbare mensen
Harry Gras