Gratis verzending vanaf €20

Koen Westen


Koen Westen is sinds het begin van deze eeuw werkzaam geweest in de verslavingszorg en GGZ. Na klinische rollen als verpleegkundige en sociotherapeut op een detox afdeling, kwamen daarna ambulante rollen als SPV en casemanager in de Sociale Verslavingszorg, Bemoeizorg en Sociale Psyc​hiatrie. Met de opgebouwde expertise op het gebied van IDDT, (F)ACT, CTI en het wijkgericht werken in het algemeen werd de stap naar het trainen en coachen van teams en professionals een logische. De volledige overstap naar het onderwijs vond 7 jaar geleden plaats.
Sindsdien is hij werkzaam als docent Verpleegkunde bij Avans Hogeschool en is hij als gastdocent verbonden geweest aan de opleiding voor HBO Social Work en Airlangga University te Surabaya. 
De Master Social Work & Innovation is met succes gevolgd en bood nieuwe perspectieven. Er zijn verschillende onderzoeken van hem te vinden over de samenwerking tussen het sociaal domein en dat van de GGZ.  Daarnaast is hij co-auteur van de FACT-schaal 2017 en is hij als vicevoorzitter verbonden aan het CCAF. 

Verschillende (inter)nationale werkbezoeken en onderzoeken naar samenwerking en zorgafstemming tussen teams en professionals hebben geleid tot het boek "Afstemmen van Zorg" met co-auteur en collega

Publicaties

Zorg voor afstemming (2022)

Werken aan een optimaal netwerk voor mentale gezondheid

Behandelen met eigen ervaring (2021)

Onbewust bekwaam!?

Zorg voor afstemming (2020)

Optimale samenwerking in sociaal domein en ggz
Koen Westen