Gratis verzending vanaf €20

Mr. Marieke Lips


Marieke Lips ondersteunt kinderen en ouders in een scheidingssituatie, zij is jurist, opgeleid tot bijzondere curator in Jeugdzaken en Kindbehartiger, ontwikkelaar van het functieprofiel van de Kindbehartiger en oprichter van de Beroepsorganisatie Kindbehartiger en Stichting Kwaliteit Kindbehartiger. Marieke zet zich vanuit haar hart, haar passie en haar professionaliteit in voor de belangen van kinderen en hun rechten. Marieke heeft zich verder ontwikkeld als kinder- en gezinscoach en ondersteunt kinderen en ouders vanuit die rol ook bij opvoedkundige vraagstukken, problemen thuis en op school.

Dankzij haar studie Nederlands Privaatrecht en een minor Jeugdrecht heeft zij zich gespecialiseerd rondom kinderen en hun rechten. Marieke is betrokken geweest bij projecten rondom het Jeugdrecht, heeft ervaring in het voeren van politieke lobby, verzorgt lezingen en trainingen inzake kinderen in een scheidingssituatie alsmede het juridisch kader, schrijft columns en heeft het boek ‘Bekrast‘ uitgebracht en het kinderboek ‘De kolibrie laat zijn hart spreken’. Zij heeft ook de gesprekskaarten ‘recht uit mijn HART ontwikkeld’ en is samen met Lianne van Lith auteur van het boek ‘Partners door dik en dun’.

De boodschap die Marieke uitdraagt, is dat ieder kind het verdient om zo lang mogelijk kind te kunnen zijn en dat de stem van het kind de sleutel is naar de onbezorgde toekomst van het kind. Bij de stem van het kind gaat het niet enkel en alleen om woorden, maar veel meer om het feit dat een kind zijn of haar hart durft te laten spreken.

Publicaties

Partners door dik en dun (2020)

Het groeiboekje voor ouders als partners

DEES Kindprogramma Werkbladen (2018)

Prijs per set van 25 exemplaren
Mr. Marieke Lips