Gratis verzending vanaf €20

Drs. Puck van Groningen


Puck van Groningen (1967) heeft een eigen praktijk waar zij multidisciplinair samenwerkt. In haar zoektocht naar optimaal contact en transparantie in de therapeut-cliënt-relatie heeft ze antwoorden gevonden in een combinatie van evidenced based denken vanuit de psychologie, aangevuld met oplossingsgericht werken, de wijsheid van de school van Ridhwan en de Sensorimotor Psychotherapie.

Tijdens de opleiding sensorimotor psychotherapie ontwikkelde Puck inzicht in het effect van de hechtingsstijl van therapeut en cliënt binnen de behandelkamer. Gaandeweg kon ze de technieken en ervaringen van de school van Ridhwan integreren in de therapeutische houding en de werkrelatie van therapeut en cliënt. Ze integreerde eenvoudige manieren van zelfregulatie om zo met behoud van professionaliteit warm, transparant, efficiënt en met optimaal contact therapie te beoefenen.

Puck wilde een werkboek schrijven voor cliënten. Het boek groeide uit tot een handleiding voor de beginnende en gevorderde therapeut die graag een stap wil zetten naar meer optimaal contact in de behandelkamer. De lichaamsgerichte oefeningen zijn  regulerend voor zowel therapeut als cliënt, waardoor ontspannen contact met jezelf en de dingen en de mensen om je heen mogelijk is. De besproken en toegelichte vaardigheden bieden een basis voor een levenshouding die de therapeut aanwezig, fris en energiek houdt door de dag heen. De psycholoog wordt het levende voorbeeld waaraan de cliënt zich kan spiegelen, waardoor de behandeling een gezamenlijke reis wordt.
Puck van Groningen geeft train-de-trainer-workshops, gastcolleges en masterclasses voor teams, zakelijk of privé. In een workshop of masterclass van drie uur wisselen korte blokken theorie zich af met praktijkvoorbeelden en oefeningen. De deelnemers kunnen direct na de workshop aan de slag met wat ze geleerd hebben. Via info(at)LPPU.nl kan je meer informatie opvragen. 

Publicaties

Psycholoog en (zelf)regulatie (2019)

Voor optimaal contact in de behandelkamer

Gehechtheid in de behandelkamer (2019)

Therapeutische interventies in beeld
Drs. Puck van Groningen