Gratis verzending vanaf €20

Yvonne Witter


Yvonne Witter (1972) studeerde sociologie aan de UVA, Sociale Gerontologie aan de VU en heeft de European Masters of Social Gerontology afgerond. Sinds haar 18e loopt de 'ouder wordende mens' en wonen, welzijn en zorg als rode draad door haar betaalde en onbetaalde activiteiten. Na haar studies is zij werkzaam geweest bij de landelijke ouderenorganisatie Unie KBO als beleidsmedewerker Wonen en Zorg.
Sinds 2005 is zij adviseur bij Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, een landelijk kenniscentrum van Aedes (vereniging van woningcorporaties) en ActiZ (organisatie van zorgondernemers). Binnen het Kenniscentrum richt zij zich op de thema's: burgerinitiatieven, woonvariaties/tussenvormen in het wonen, kleurrijk wonen, eenzaamheid, welzijn, dementie, trends en innovaties in wonen, zorg en welzijn.
Verder schreef en schrijft zij graag blogs, artikelen voor (vak)bladen, diverse (kinder)boeken. Zij is actief lid van het Europese Netwerk Interculturalisatie van de ouderenzorg (ENIEC) en bestuurslid bij Stichting Art Age. Ook is zij lid van de redactieraad van Geron, tijdschrift over ouder worden en samenleving en van de denktank Woongroep Weesp. Zij houdt regelmatig én met veel plezier lezingen over wonen, zorg en welzijn. 

Publicaties

​100% leven (2020)

Levenslessen van honderdplussers ​
Yvonne Witter