Gratis verzending vanaf €20

Erik van der Elst


Erik van der Elst is systeemtherapeut en dramatherapeut. Sinds 2002 houdt hij praktijk binnen het Lorentzhuis. Daarvoor was hij werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Als systeemtherapeut geeft hij relatie- en gezinstherapie. Er wordt samen onderzocht welke veranderwensen mensen hebben, welke patronen zich hebben ontwikkeld, hoe deze in de weg kunnen zijn gaan zitten en tot schijnbaar onoplosbare conflicten kunnen leiden. De behandeling richt zich op het doorbreken van destructieve patronen, verbeteren van de communicatie en het herstel van verbinding en veiligheid. Het leren kennen van en omgaan met kwetsbaarheden en krachten van mensen is daarbij een belangrijk uitgangspunt.
Dramatherapie is een non-verbale, ervaringsgericht therapie waarbij spel centraal staat. Met deze vorm van therapie werkt hij met kinderen en jeugdigen die niet of moeilijk over hun problemen kunnen, willen of durven praten. Tevens werkt hij met kinderen die ‘te’ goed praten en waarbij praten een oplossing juist in de weg zit. 

Naast zijn werk als therapeut geeft hij opleiding, supervisie, leertherapie, lezingen en workshops in binnen- en buitenland.   

Publicaties

Werkboek Kinderen uit de Knel (2022)

Voor ouders
Erik van der Elst