Gratis verzending vanaf €20

Aniet Bruininks


Aniet Bruininks (1962) behaalde in 1991 het doctoraalexamen in de orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie psychosociale gedragsmoeilijkheden. Daarvoor volgde zij de opleidingen hbo Jeugdwelzijnswerk (huidige SPH) en mbo Kinder- en Jeugdverzorging (huidige SPW). Sinds 1995 is zij als orthopedagogisch adviseur werkzaam onder de naam Orthopedagogisch adviesbureau ACB ’s-Hertogenbosch.

Orthopedagogisch adviesbureau ACB stelt het werk op of met een groep cliënten in de jeugdzorg, jeugdhulpverlening en jeugdbescherming centraal.

De bijdrage die ACB wil leveren is het verhogen van de professionaliteit van het groepswerk. Een initiatief tot het inzichtelijk en toetsbaar maken van het groepswerk is het ontwikkelde Orthopedagogisch Methodiekmodel Bruininks (OMB).

Via haar website, www.bruininks.com, kunnen zowel instellingen als studenten producten die met behulp van dit model tot stand zijn gekomen of nog in ontwikkeling zijn door haar laten checken.

Zij is ook auteur van het boek ‘Orthopedagogisch groepswerk. Methodiekgericht werken in de praktijk’ (2e geheel herziene druk, 2006) dat uitgegeven wordt bij Elsevier Gezondheidszorg. Tevens is zij medeauteur van ‘ADHD problematiek- en methodiek’ en ‘Het alledaagse integreren. Een methodiekmodel voor de jeugdzorg’ (beide niet meer leverbaar).

Publicaties

Zie mij, niet mijn stoornis (2017)

Een orthopedagogisch leefklimaat voor jongeren met ADHD en PDD-NOS in de 24-uurs zorg
Aniet Bruininks