Gratis verzending vanaf €20

Dr. Peter Nikken


Peter Nikken, is afgestudeerd als psycholoog en sinds jaren deskundige op het gebied van jeugd en media. In 1999 promoveerde hij op een proefschrift over kwaliteitseisen voor kindertelevisieprogramma’s aan de Leidse Universiteit. In de afgelopen jaren heeft hij diverse wetenschappelijke studies en populaire teksten gepubliceerd over allerlei onderwerpen rond jeugd en media.

Zijn wetenschappelijke interesse gaat vooral uit naar de Kijkwijzer en de rol van mediaopvoeding bij het omgaan met internet, games en televisie. Verder heeft hij onderzoek verricht naar reclame en kinderen, nieuwsberichtgeving over terrorisme en oorlogsgeweld voor kinderen en de waarneming van Sesamstraat door kleuters.

Momenteel is hij betrokken bij een onderzoek naar de mogelijke invloed van seksualiteit in de media op de ontwikkeling van jongeren. De auteur was tot eind 2006 hoofd van het Expertisecentrum Jeugd en Media bij het NIZW en is nu werkzaam bij het Nederlands Jeugdinstituut.

Hij is lid van verschillende adviescommissies, waaronder de NPS Programmaraad, de wetenschapscommissie van het NICAM/Kijkwijzer en de adviesraden van Het Zandkasteel (TeleacNOT), de Stichting Weet Wat Je Ziet en de Stichting Mijn Kind Online.
Dr. Peter Nikken