Gratis verzending vanaf €20

Aswintha Mandemaker


Aswintha Mandemaker heeft een sociaalpedagogische achtergrond en is (team)coach en trainer. Daarnaast houdt zij zich binnen haar organisatie op beleidsniveau bezig met het ontwikkelen en beschrijven van praktisch toepasbare ethiek, identiteit en methodiek.

Aswintha werkt ruim 20 jaar binnen de gehandicaptenzorg. Ze werkte 11 jaar als groepsbegeleider, persoonlijk begeleider en ambulant (gezins-)begeleider; op dagbesteding, woongroepen en in gezinnen. Ze begeleidde kinderen, jongeren, volwassenen en ouders met een verstandelijke beperking en bijkomende (soms zeer complexe) problematiek.

Sinds 2009 coacht en traint ze medewerkers binnen Profila Zorg, om hen zowel vakinhoudelijk als persoonlijk goed toe te rusten voor het werk dat zij doen. Daarnaast coacht en traint ze op kleine schaal mensen en teams buiten de gehandicaptenzorg.

Wat haar uitdaagt in haar werk is het begrijpen van complexe situaties, het zoeken naar mogelijkheden en het stimuleren en haalbaar maken van verandering. Daarbij schakelt ze gemakkelijk tussen theorie en praktijk. Het gedrag van mensen in groepen blijft haar intrigeren, of het nu gaat om woongroepen, gezinnen of teams.

Publicaties

Groepsdynamiek in de verstandelijk gehandicaptenzorg (2023)

Methodisch werken aan een positief groepsklimaat
Aswintha Mandemaker