Gratis verzending vanaf €20

Prof.dr. Harry Kunneman


Harry Kunneman (1948) is emeritus-hoogleraar Sociale en Politieke Theorie aan de Universiteit voor Humanistiek, waaraan hij vanaf 1990 tot 2016 verbonden is geweest.
Na zijn studie sociologie heeft hij vijftien jaar gewerkt aan de Centrale Interfaculteit van de Universiteit van Amsterdam. In 1986 promoveerde hij daar cum laude op het boek De waarheidstrechter, een wetenschapsfilosofische studie waarin het denken van Jürgen Habermas een centrale plaats inneemt.
Op de Universiteit voor Humanistiek heeft zijn onderzoek zich bewogen in het grensvlak van maatschappijtheorie, wetenschapsfilosofie en kritisch humanisme. Samen met collega’s heeft hij daar de theorie en praktijk van normatieve professionalisering ontwikkeld, gericht op zinvol en rechtvaardig samenleven middels werk dat deugt en deugd doet. Op dit gebied heeft hij als eerste promotor ook een groot aantal dissertaties begeleid.
Hij is hoofdredacteur van het Tijdschrift Waardenwerk en actief lid van het gelijknamige gezelschap, en werkt momenteel aan het derde deel van een trilogie over kritisch humanisme, waarvan de eerste twee delen verschenen zijn bij uitgeverij SWP. Een toegankelijke kennismaking met zijn ideeën biedt het boekje Werken aan trage vragen, gebaseerd op interviews door Denise Robbesom.

Een overzicht van zijn publicaties en opnamen van lezingen en colleges zijn te vinden op: www.kunneman.org.

Publicaties

Voorbij het dikke-ik (2022)

Bouwstenen voor een kritisch humanisme - Deel 1

In goed gezelschap (2019)

Waardenwerk-cahier 2

Amor complexitatis (2017)

Bouwstenen voor een kritisch humanisme - deel 2

Kleine waarden en grote waarden (2014)

Normatieve professionalisering als politiek perspectief
Prof.dr. Harry Kunneman