Gratis verzending vanaf €20

Rob van Wylick


Na het voltooien van een notariële opleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, richtte Rob van Wylick in 1985 Van Wylick Bedrijfsjuristen op. Dit kantoor begeleidt organisaties en bedrijven onder andere bij nieuwe samenwerkingen, fusies, overnames of reorganisaties en geeft daarbij juridisch advies. Van Wylick's cliënten zijn middelgrote en grote ondernemingen, hoofdzakelijk op het gebied van (zorg)verzekeringen, zorginstellingen en (internationale) groothandel.

Naast ervaring met bedrijfsstructuren en interne organisatie van zorginstellingen, is hij verbonden aan een onderzoek van de Universiteit Twente over de bekostiging van zorg en was hij bestuurder van een stichting op het gebied van automatisering van huisartsen, apotheken en zorggroepen. 

Op basis van deze ervaring schreef Van Wylick verschillende bijdragen voor boeken en artikelen over de bestuurlijke inrichting van zorg. In de driedelige serie Zorg in perspectief van de cliënt benadert Van Wylick de organisatie van zorg vanuit verschillende dimensies: de sociaal-technologische, de economische en de juridische dimensie. 
 

Publicaties

Zorg in perspectief van de cliënt (Essay I) (2019)

Het prosumentenmodel: van vóór via mét naar dóór de cliënt

Zorg in perspectief van de cliënt (Essay II) (2019)

Ruimte voor realistische zorgfinanciering op maat

Zorg in perspectief van de cliënt (Essay III) (2019)

Toekomstbestendige zorg vereist herziening wet- en regelgeving
Rob van Wylick