Gratis verzending vanaf €20

Wolanda Werkman


Wolanda Werkman (1968) werkt als gz-psycholoog/neuropsycholoog bij Rijndam Revalidatie in Rotterdam. Na haar studie in Groningen behaalde Wolanda haar doctorstitel bij de afdeling Sociale Psychologie van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Omdat de klinische psychologische zorg haar bleef trekken maakte zij hierna de overstap van onderzoek naar behandelen.
Zij werkte in de afgelopen 20 jaar als neuropsycholoog en gz-psycholoog  bij Bartiméushage, bij de afdeling Medische Psychologie van het VUMC Amsterdam en bij Rijndam Revalidatie Rotterdam.


Ze werkt bij Rijndam in een multidisciplinair team met kinderen met een beperking of aandoening en hun ouders. Wolanda probeert in haar werk met kinderen en jongeren het hele systeem rond het kind te betrekken. Samen met haar collega Nynke Biegel heeft zij de Cirkels van Nabijheid bedacht als antwoord op zorgvragen die bij veel ouders en leerkrachten van kinderen met een beperking leven: Hoe leer je een kind dat afhankelijk is de subtiele grenzen in omgangsvormen aan? Hoe leer je je kind als het 16 jaar is maar van binnen nog veel jonger bij wie het nog op schoot kan kruipen? Hoe leer je je verstandelijk beperkte dochter die dagelijks gekatheteriseerd wordt dat zij de baas is over haar lichaam en alles wat daarmee gebeurt?

Wolanda en Nynke hebben de afgelopen jaren naast hun werk met patiënten, hard gewerkt om deze prijswinnende behandelmethode beschikbaar te maken voor scholen, revalidatiecentra en andere geïnteresseerden. Dit heeft geleid tot het handboek Cirkels van Nabijheid en bijbehorend pakket Werken met de Cirkels van Nabijheid.

Bij Rijndam Revalidatie worden regelmatig workshops gegeven waarin geïnteresseerden ingewerkt worden in de Cirkelmethodiek.

 

Publicaties

Cirkels van Nabijheid (2020)

Hoe dicht kom jij bij mij?
Wolanda Werkman