Gratis verzending vanaf €20

Frits Bovenberg


Frits Bovenberg is sociaal psychiatrisch verpleegkundige, en heeft na zijn opleiding VO-beroepsinnovatie bijgedragen aan diverse veranderingsprojecten binnen de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Frits is momenteel werkzaam als zelfstandig organisatieadviseur en trainer onder de naam GGZ Consult. Zijn loopbaan startte in 1983 als B-verpleegkundige. Sindsdien heeft hij achtereenvolgend gewerkt voor RNO centrum voor geestelijke gezondheidszorg, de inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ) in Rijswijk, Riagg Zuid-Hollandse Eilanden, Riagg Rijnmond Zuid, en de GGZ Groep Europoort In Rotterdam.

Frits heeft veel affiniteit met cliënten die langdurend van zorg afhankelijk zijn en dreigen te marginaliseren. Na een studiereis in 2002 naar Chicago en Londen heeft hij voor Nederlandse teams met veel succes een training assertive community treatment ontwikkeld. Inmiddels zijn tientallen teams in o.a. Rotterdam, Delft, Den Haag, Leiden, Amsterdam, Utrecht, Breda, Tilburg etc. door hem geadviseerd en getraind.

In het kader van de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) werkt hij momenteel veel voor gemeentes en GGD-en om vernieuwende OGGZ-teams te adviseren en trainen.

Daarnaast is hij met veel plezier verbonden als expert aan de Doorbraakprojecten bemoeizorg van het Trimbos-instituut. En de Hogeschool Avans+ in Breda als docent bemoeizorg, evidence based practices en kwaliteit en innovatie en geeft hij gastcolleges aan de Hogeschool Rotterdam.

Frits geeft geregeld lezingen en workshops over bemoeizorg, ACT, etc. en publiceert regelmatig over onderwerpen op het brede terrein van de openbare geestelijke gezondheidszorg.

Voor contact, of
Frits Bovenberg