Gratis verzending vanaf €20

Margreth Hoek


Margreth Hoek studeerde economie, specialiseerde zich in zorgethiek en ontwikkelde zich tot expert Ouderschap. Zij is eigenaar van Bureau Hoek en verbindt kennis over ouderschap met beleid en praktijk. Zij verricht kwalitatief onderzoek, organiseert congressen en geeft adviezen, lezingen en workshops. Verder werkt zij sinds november 2015 bij stichting BMP. Vanaf 2020 is zij projectleider van het project Ronduit ziek, waarin ouders en jongeren in VerhalenLabs ronduit praten met andere ouders en jongeren en experimentern met nieuwe vormen om hun eigen verhaal te ontwikkelen. 

Als aio was zij verbonden aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Haar dissertatie Ontheemd Ouderschap (2008) is een pleidooi om in het Jeugdbeleid ook oog te hebben voor ouders. Dit kan door ouders te steunen in hun groeiproces als ouder en opvoeder.

Als projectleider bij het Nederlands Jeugdinstituut en als redacteur bij het tijdschrift Ouderschapskennis ontwikkelde zij zich tot een expert ouderschap.

Publicaties

Margreth Hoek