Gratis verzending vanaf €20

Marijke Doevendans


Marijke Doevendans is sinds 1996 werkzaam in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking bij Stichting Prisma. Als leidinggevende werkt ze met veel creativiteit en lef om een zo groot mogelijke kwaliteit van ondersteuning te leveren voor clienten en een zo groot mogelijk werkplezier te organiseren voor medewerkers. Ze zet zich in haar werk nadrukkelijk voor beiden in om tot perspectief en gewenste toekomst te komen. Hierbij werkt ze oplossingsgericht en planmatig, en lukt het haar om buiten gebaande paden te denken en op die manier te komen tot eigentijdse oplossingen en initiatieven waarbij mensen met zin en vertrouwen de toekomst tegemoet gaan. Ze heeft een groot reflecterend vermogen en wordt ervaren als betrokken en sensitief. 

Ze zet haar managementvaardigheden in vanuit een grondhouding van medemenselijkheid: een prettig mensen-mens om mee samen te werken. Marijke is eager to learn en heeft de afgelopen jaren nog diverse trainingen en opleidingen afgerond. Meest recent volgt ze de opleiding Advanced Zorgmanagement aan Nyenrode Business Universiteit.
Naast haar baan is Marijke sinds een aantal jaren tevens actief vanuit haar eigen praktijk als supervisor (LVSC), consulent en trainer. 

Publicaties

Op je blauwe ogen (2020)

Verbinden en vertrouwen in de zorg
Marijke Doevendans