Gratis verzending vanaf €20

Mariël Kanne


Mariël Kanne (1961) studeerde in 1989 af als theologe met hoofdvak normatieve filosofie aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in 2016 aan de Universiteit voor Humanistiek op een onderzoek naar de betekenis van moreel beraad in de zorg en het sociaal werk. Belangrijke thema’s in haar denken zijn co-creatie van goede zorg, normatieve professionalisering en ethiekwerk.

Zij is als docent verbonden aan de Masteropleiding Advanced Nursing Practice van de Hogeschool Utrecht voor de vakken ethiek, kritiek denken en reflectieve praktijkvoering. Binnen diezelfde hogeschool werkt ze ook 2 dagen per week als onderzoeker binnen het lectoraat Innovatieve Maatschappelijke Dienstverlening (onderdeel van het Kenniscentrum Sociale Innovatie). Ook is ze vaste gastdocent bij de opleiding voor GZ-psychologen (RINO Groep Utrecht). Van 2000 tot 2008 werkte zij als organisatieadviseur bij Zorg Consult Nederland, daarvoor was ze docent ethiek aan de HBO-V van de Hogeschool Utrecht.

Zij begeleidt regelmatig professionals en managers in zorgorganisaties en het sociaal werk bij moreel beraad over kwesties rondom zorgethiek, kwaliteit, diversiteit en integriteit.

Publicaties

Tijd voor reflectie (2022)

Praktische ethiek in psychiatrie en rehabilitatie
Mariël Kanne