Gratis verzending vanaf €20

Arjan Bolt


Arjan Bolt is orthopedagoog, schrijver en trainer/coach, is woonachtig in Ridderkerk, is getrouwd en heeft vier kinderen.
Na een HBO-opleiding aan de Sociale Academie gevolgd te hebben, studeerde hij begin jaren '90 speciale pedagogiek aan de VU. In zowel de kinder- en jeugdpsychiatrie als in de jeugdzorg is hij werkzaam geweest als groepsopvoeder en later als gedragswetenschapper en behandelcoördinator. De laatste functie als behandelcoördinator voordat hij zijn eigen bureau startte, was bij Cardea Jeugdzorg in Leiden.

In samenwerking met Cardea kwam de eerste versie van 'Het gezin centraal, handboek voor ambulant hulpverleners' tot stand. In 2002 werd Arjan zelfstandige. Sindsdien geeft hij trainingen, coaching en werkbegeleiding aan hulpverleners, gedragsdeskundigen en managers van diverse instellingen voor jeugdzorg en welzijn in Nederland en België. Verder is hij auteur van meerdere boeken en schrijft hij artikelen, columns en verhalen. In het werk van Arjan staan begrippen als oplossingsgericht werken, vraaggerichtheid en systeemdenken centraal. Met twee collega's richtte hij het Kenniscentrum Gezin Centraal op. 
 
Arjan Bolt heeft een eigen website: www.arjanbolt.nl

Publicaties

Het gezin centraal (2023)

Handboek voor ambulante hulpverleners

1Gezin1Plan (2022)

Handboek voor de praktijk

Het gezin centraal en LVB (2019)

Gezinsgerichte hulp aan jeugd en ouders met een licht verstandelijke beperking

Dit is mijn leven, vriend (2011)

Begeleiden van jongeren in de straatcultuur Handboek voor professionals
Arjan Bolt