Gratis verzending vanaf €20

Cindy Koopsen-van de Kolk


"Ik geloof heilig in de kracht van mensen en in hun onuitputtelijke creativiteit om de wereld te verbeteren.” - Cindy

Cindy Koopsen-van de Kolk is in 1975 geboren in Zwolle. Na het VWO heeft zij twee BA- opleidingen afgerond: Maatschappelijk Werk & Dienstverlening (2001) en Management, Economie en Recht (2009).

De loopbaan van Cindy kenmerkt zich door een verscheidenheid aan ervaringen. Zij heeft diverse functies in de non-profit sector en zorgsector gehad, waarbij zij zich concentreerde op belangenbehartiging, coördinatie en procesmanagement. Sinds 2010 zet zij zich via haar bedrijf Simpel en Duidelijk Advies in om vrijwilligers en hun organisaties met elkaar te verbinden.

Vrijwilligers hebben een speciaal plekje in het hart van Cindy. Haar hele leven is zij al gefascineerd door mensen die zich belangeloos en met tomeloze energie inzetten voor anderen. Soms op geheel eigen wijze, soms buiten alle structuren om – of er zelfs dwars door heen. Maar altijd vol passie en gedreven door dat bijzondere doel.

In haar boek bepleit Cindy dat deze kracht van mensen eisen stelt aan organisaties en hun inrichting. Organisaties moeten zich realiseren dat zij dankbaar mogen zijn dat zij de vruchten mogen plukken van deze inzet. Dit vraagt om facilitairen, goede zorg voor het individu, dankbaarheid, erkenning, de vrijwilliger in de lead zetten. Het is immers de vrijwilliger die kan bepalen wanneer hij of zij de organisatie instapt en uitstapt. Haar methode biedt handvatten om samen te werken vanuit dit gedachtegoed. www.werkenmetvrijwilligers.nl is de website van Cindy.

Publicaties

Vrijwilligers centraal (2023)

Met minder moeite meer mensen binden
Cindy Koopsen-van de Kolk