Gratis verzending vanaf €20

Marleen Bezemer


MSc. M.L. (Marleen) Bezemer is als GZ-psycholoog en wetenschappelijk onderzoeker werkzaam bij INTER-PSY. 

In haar klinisch werk doet ze diagnostiek bij volwassenen, waaronder vrouwen met (vermoedens van) autisme, en biedt ze verschillende behandelingen (o.a. CGT, SFT, ACT, EMDR). Ze vindt het een uitdaging om verder te kijken dan het klassieke autismebeeld, en door het camouflagegedrag heen te prikken dat veel vrouwen met autisme zich gaandeweg eigen hebben gemaakt om hun beperkingen te maskeren of te compenseren. 

In haar onderzoekswerkzaamheden richt ze zich voornamelijk op analyse en constructie van vragenlijsten op gebieden als autisme en executief functioneren. Zo heeft ze samen met Els Blijd-Hoogewys de M-ASD ontwikkeld, een vragenlijst om het subtielere autismebeeld sneller te kunnen signaleren. Deze lijst kan bijvoorbeeld ingezet worden bij vrouwen met vermoedens van autisme. 

Marleen is tenslotte mede-oprichtster en bestuurslid van FANN. FANN is een landelijk interdisciplinair netwerk van professionals dat zich inzet voor de verbetering van autismediagnostiek en -behandeling voor meisjes en vrouwen.

Publicaties

Lifehacks voor vrouwen met autisme - deel 1 (2024)

Handige tips voor dagelijkse problemen

Lifehacks voor vrouwen met autisme - deel 2 (2024)

Handige tips voor dagelijkse problemen

Lifehacks voor meiden met autisme (2023)

Handige tips voor dagelijkse problemen
Marleen Bezemer