Gratis verzending vanaf €20

Beatrice Keunen


Beatrice Keunen is freelance-journalist met als specialisaties (passend) onderwijs, ouderschap en ontwikkelingsproblematiek (autisme en AD(H)D) bij kinderen, tieners en jongvolwassenen. Tot begin 2022 was zij hoofdredacteur van Balans Magazine, uitgave van Oudervereniging Balans. Daarvoor werkte ze binnen het speciaal onderwijs voor leerlingen met autisme. Eerst als docent Nederlands, waarvoor zij de master Special Educational Needs behaalde. Haar afstudeerrichting was angstproblematiek bij autisme en daarvoor schreef ze het therapeutisch kinderboek ‘Koosje en het Donker’, dat bij SWP werd uitgegeven. Later werkte zij er als senior communicatieadviseur, fondsenwerver en initiator van cultuureducatie in samenwerking met Stichting Papageno.

Ze werkt nu als zzp’er voor opdrachtgevers waaronder het Nederlands Instituut voor Onderwijs en Opvoedingszaken (NIVOZ), Oudervereniging Balans en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Voor de NVA beschreef zij onlangs de impact van autisme op de zes levensfasen aan de hand van o.m. actuele onderzoeksresultaten. Voor Balans schreef ze o.m. de websitepijler over de betekenis van voeding op kenmerken van ADHD en autisme. In het kader van duurzaamheid was ze medeauteur van e-book De Groene Huisartsenpraktijk (Opdrachtgever: Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG)). Voor de Sociaal Economische Raad (SER) schrijft ze over onderwerpen als kinderarmoede en kansenongelijkheid. En in opdracht van particulieren schrijft Beatrice hun biografie.

Gezien persoonlijke omstandigheden, haar echtgenoot overleed in 2019 aan de gevolgen van een hersentumor, schrijft ze over de impact van rouw op haar gezin. Ze volgt nu de opleiding tot rouwcounselor en ontwikkelt in het  verlengde daarvan een schrijfatelier voor jong-tot-oud-in-rouw. Kennismaken kan via: beatricekeunen.nl.

Publicaties

Immuno-psychiatrie (2023)

Het Immuunsysteem uit balans als oorzaak van psychiatrische aandoeningen
Beatrice Keunen