Gratis verzending vanaf €20

Anneke Menger


Anneke Menger (1952) studeerde af in de sociale wetenschappen in Groningen (1983). Tot 2008 werkte ze merendeels in het hoger onderwijs, als docente, onderzoeker en opleidingsmanager. Zij leidde verschillende landelijke innovatieprojecten, voor onder meer de reclassering, dienst justitiële inrichtingen, jeugdbescherming en het Oranjefonds.

Vanaf 2008 was zij lector Werken in Justitieel Kader, onderdeel van het Kenniscentrum Sociale Innovatie bij Hogeschool Utrecht. Ze was hiernaast enkele jaren voorzitter van dit kenniscentrum. Met de medewerkers van haar lectoraat deed ze onderzoek voor en met forensisch sociale professionals en ontwikkelde zij bachelor en master onderwijs, zoals de Master Forensisch Sociale Professional bij de HU. 

Zij promoveerde in 2018 bij de VU op het proefschrift De Werkalliantie in het gedwongen kader, onderzocht bij het reclasseringstoezicht. Vanaf mei 2018 is zij emeritus lector wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Sindsdien werkt zij aan verschillende publicaties, coacht ze lectoren bij verschillende hogescholen en verzorgt ze kwaliteitsaudits bij kenniscentra aan hogescholen. Als nevenfunctie is ze lid van de Raad van Toezicht van Samen Veilig Midden Nederland.

Publicaties

Werken in gedwongen kader (geheel herziene editie) (2024)

Methodiek voor het forensisch sociaal werk

Werken in gedwongen kader (2022)

Methodiek voor het forensisch sociaal werk

Het delict als maatstaf (2012)

Methodiek voor werken in gedwongen kader
Anneke Menger