Gratis verzending vanaf €20

Freerk Ykema


Freerk Ykema is 25 jaar in het onderwijs werkzaam geweest als leraar lichamelijke opvoeding, remedial teacher (specialisatie dyslexie) en leerlingbegeleider. Hij is de ontwikkelaar en presentator van het internationale Rots & Waterprogrammma. In 2002 heeft hij het internationale Gadaku Institute en het Nederlandse Rots & Water Instituut opgericht dat verspreid over de hele wereld Rots & Watertrainingen verzorgt, boeken en video’s/dvd’s uitgeeft, en een partnership heeft met de Universiteit van Newcastle/Boys in School Program in Australië.

Het Rots en Waterprogramma is een evidence based, wetenschappelijk effectief onderzocht programma, dat grensoverschrijdend gedrag vermindert, positieve attitudes bevordert, en zorgt voor een veilig, pestvrij leer- en leefklimaat.

Het Rots en Waterprogramma is in Nederland de wijdst verspreide en meest populaire anti-pestmethodiek dat als enige in alle schooltypes voor alle leerlingen kan worden ingezet.

Uit door het RIVM gepubliceerde cijfers blijkt dat Rots en Water in 2013 en 2014 in alle schooltypes, voor verlening van financiële ondersteuning, de meest aangevraagde interventie is.

Publicaties

Rots en Water perspectief (2017)

BASISBOEK Een psychofysieke training voor jongens
Freerk Ykema