Gratis verzending vanaf €20

Pauline van Aken


Pauline van Aken, presentatrice, mediatrainer, presentatie- en communicatiecoach, en auteur van de boeken: Wat wil je nou eigenlijk zeggen: communiceren en jezelf laten zien & Durf, leer en presenteer: zet jezelf neer

Pauline is afgestudeerd logopediste en specialiseerde zich sinds 1992 tot mediatrainer en presentatiecoach. Van Aken begeleidt onder meer radio- en tv-presentatoren, verslaggevers, advocaten, politici, acteurs, trainers en vele anderen voor wie het van belang is om professioneel te presenteren en duidelijk te communiceren. In 1994 heeft Pauline de presentatiecursus opgezet bij Openstudio. Daarnaast gaf ze trainingen aan de Media Academie in Hilversum. Inmiddels zijn zenders als RTL, Yorin, Veronica, MTV, Teleac NOT, EO, Radio 538, Slam FM, Caz Radio, Q-music en SBS 6 bekend met haar werk. Ook heeft ze bij een grote opdrachtgever presentatoren gecoacht, die afkomstig waren uit 9 Europese landen.

Van Aken traint op mentaal, fysiek en emotioneel niveau met een uitgekiende combinatie van theoretische kennis en praktijkervaring. Dit doet zij met behulp van de door haar ontwikkelde BIAAR-methode, die de cursist op efficiënte wijze tot een optimale presentatie en communicatie brengt, vanuit (zelf)kennis, eigenwaarde, zelfvertrouwen en kracht.

Als presentatrice heeft ze diverse televisieprogramma's op haar naam staan, zoals AT5 nieuws, SBS6 Hart van Nederland, Actie Nieuws, Start op 6, Vakantie Journaal en Guppie. Voor het 10e achtereenvolgende jaar is zij de stem van Nickelodeon.

In het televisieprogramma Nieuws aan tafel van RTL4 was zij te gast na afloop van het eerste lijsttrekkersdebat (januari 2003) om als deskundige de lichaamstaal van de vier politici te analyseren. Naar aanleiding hiervan gaf ze in oktober 2003 haar eerste boek uit, met de titel: Wat wil je nou eigenlijk zeggen: communiceren en jezelf laten zien. Mede dankzij dit boek heeft ze in Nederland en België veel aandacht gekregen van de media.


Dit tweede boek Durf, leer en presenteer: zet jezelf neer is gebaseerd op de expertise die Pauline opdeed tijdens haar studie Logopedie en haar werk als presentatrice, trainer en coach.

Meer over Pauline van Aken en de trainingen die zij geeft, vindt u op haar eigen sites:

www.boeiendpresenteren.nl


www.paulinevanaken.nl

Publicaties

Presenteren = leuk! (2016)

Voor kinderen van 9 tot 12 jaar, hun ouders en leerkrachten

Durf, Leer en Presenteer (2012)

zet jezelf neer
Pauline van Aken