Gratis verzending vanaf €20

Winny van der Wal


‘…met open vizier werken.’

Winny van der Wal is van straat- en wijkagent doorgegroeid naar leidinggevende, trainer, coach en instructeur. Winny heeft zich gespecialiseerd in het ketenwerk en het ontwikkelen van plannen op maat ten aanzien van jongerenproblematiek. In de achterstandwijken (Vogelaarwijken) heeft hij in verschillende functies samengewerkt met specialisten op het gebied van jongerenproblematiek en -aanpak.

Wie zich verdiept in de straatcultuur en in het bijzonder in het gedrag van jongeren, ervaart dat jongeren een subtiele intuïtie en/of een zekere wijsheid bezitten die niet in woorden uit te drukken is. Hierdoor sturen, beheersen en controleren zij op straat situaties en incidenten.

In dit boek worden praktische, toepasbare ideeën, tips en aanpakken gelanceerd over de connectie tussen jongeren en volwassenen, gebaseerd op eigen ervaringen met jongeren.
Jongeren zijn vaak een spiegel voor volwassenen. Mensen die met jongeren werken, bevinden zich veelal in twee werelden. Dat maakt het zo bijzonder en zo leerzaam. Je komt in contact met je angsten, je intuïtie, je bewustzijn, je kracht en bovenal met wie je echt bent. Niemand is te oud om te leren. De meester wordt leerling. De uitdaging om onze kennis verder te ontwikkelingen en aan anderen over te dragen, is Winny zijn persoonlijke drive.

Kijk voor meer informatie over de trainingen en adviezen van de auteurs op: www.straatcontact.nl

Publicaties

Straatcultuur (2023)

Effectieve aanpak van jeugdgroepen Voorkom jonge aanwas
Winny van der Wal