Gratis verzending vanaf €20

Renske Castricum


Geboren 1980 te Tilburg. In 2004 ben ik afgestudeerd als kinder- en jeugdpsycholoog aan de UvT. Daarna ben ik twee jaar werkzaam geweest op een leefgroep met communicatief/auditief beperkte kinderen en jongeren met een stoornis in het autistisch spectrum. Hier is de allereerste interesse ontstaan in autisme en heb ik Katja Stil ontmoet.

Ik wilde graag meer individueel werken met jongeren en ben daarom gaan werken bij Boba. Hier heb ik de weekendopvang mede vormgegeven en ben werkzaam geweest als autismecoach, waar ik kinderen, jongeren en hun omgeving heb begeleid. Een van de doelen van de begeleiding was het bevorderen van zelfstandigheid. Hierdoor is in 2007 bij mij en Katja ook het idee ontstaan om een praktische hulpgids te schrijven, gericht op zelfstandig wonen. Hierbij hebben we veel hulp gekregen van cliënten om het boek zo goed mogelijk af te stemmen op onze doelgroep.

In 2007 ben ik als psycholoog/autismecoach gaan werken op de Unit Academie. Een kunstopleiding voor jongeren, die binnen het reguliere onderwijs zijn vastgelopen, in het bijzonder jongeren/jong volwassen met autisme. Dit werk combineer ik met het werken bij Op Maat Studiebegeleiding, waar ik leerlingen van de middelbare school begeleid.


Voor meer informatie zie:

Publicaties

Zelfstandig wonen met autisme (2012)

Hoe werkt dat?