Gratis verzending vanaf €20

Sylvia Nossent


Sylvia Nossent (1956), studeerde theoretische psychologie en ontwikkelingspsychologie in Leiden en Utrecht. Tijdens haar promotieonderzoek en als docent bij de Faculteit Sociale Wetenschappen in Utrecht leerde zij veel over zowel de biologische als de sociologische context van babygedrag en -ontwikkeling. In haar proefschrift spitste zij algemene theoretische vragen over het nature nurture vraagstuk en psychische ontwikkeling toe op het gebied van babyontwikkeling. Voor haar overzichtsartikel 'De competente baby: ontdekt of geconstrueerd?' ontving zij de PAO-prijs 1994.

Zij bewerkte haar proefschrift tot populair-wetenschappelijk boek 'Babyvisie. Wat baby's denken en voelen'. Hierin worden zowel de bio-fysiologische, als de psychologische en sociologische kanten van babyontwikkeling belicht. De pedagogische consequenties van de nieuwe babykennis komen aan bod.

Sylvia richtte in 2002 samen met Orpha Vanderhaegen Stichting Babywerk op. Voor de stichting organiseerde zij congressen over baby s in het ziekenhuis (2002) en over babydiagnostiek (2004). Daarnaast schreef zij vanuit Bureau Babywerk onder andere een pedagogische handleiding voor babyleidsters in de kinderopvang (Werken met baby s in een groep) en maakte de film Baby in Huis, een visueel middel bij opvoedingsondersteuning voor ouders van baby's (beiden in opdracht van NIZW-Jeugd).

Sinds het voorjaar van 2006 werkt Sylvia als zelfstandig adviseur vanuit BabyBiz Pedagogisch Advies. Zij heeft zich gespecialiseerd in het schrijven van brochures, boekjes, voorlichtingsmateriaal, methodiekontwikkeling en het ontwikkelen van visueel babypedagogisch materiaal voor diverse doeleinden. Recent ontwikkelde zij in opdracht van de GGD-Rotterdam de aanstaande oudercursus Kind op Komst.

Als voorzitter van Stichting Babywerk geeft zij leiding aan de vrijwilligers die de stichting en de website draaiende houden. Zij is verantwoordelijk voor het algemeen beheer van de website.

Publicaties

Sylvia Nossent