Gratis verzending vanaf €20

Marco Kuijten


J.M.P. (Marco) Kuijten, is sinds 2012 docent bij de opleiding Commerciële Economie bij Avans Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch.

Na een aantal jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt als marketing analist, business development manager en pricing officer heeft hij besloten om in 2012 het roer om te gooien en het onderwijs in te gaan. Motivatie hiervoor was zijn persoonlijke frustratie over hoe marketing vaak verkeerd wordt gezien binnen én buiten de organisatie. Over hoe marketing vaak als enkel als reclame en communicatie activiteiten worden gezien in plaats van de strategische force for good die marketing kan zijn.

Binnen het onderwijs wil Marco studenten in aanraking laten komen met hoe marketing kan bijdragen aan een betere maatschappij. Dit doet hij onder andere door zijn rol als onderzoeker binnen het lectoraat New Marketing bij het Expertisecentrum Sustainable Business (ESB). Onder leiding van Kaj Morel, auteur van o.a. ‘de betekeniseconomie’, wordt er onderzoek gedaan naar de uitgangspunten die ten grondslag liggen aan de marketing? Hoe veranderen deze uitgangspunten nu ons perspectief op onze economie en maatschappij aan het veranderen zijn?

Binnen zijn rol als onderzoeker en docent bij Avans Hogeschool hoopt Marco een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het onderwijs én de praktijk. Middels ‘Marketing in de Nieuwe Economie’, zijn eerste boek, hoopt Marco studenten voor te bereiden op een rol als change agent binnen het bedrijf. Zo kunnen studenten van nu organisaties helpen om een organisatie van de toekomst te worden.

Naast zijn rollen als docent en onderzoeker publiceert Marco ook regelmatig artikelen op theOptimist.nl over actuele maatschappelijke thema’s op het vlak van duurzaamheid, maatschappij, technologie en economie.

Publicaties

Consumens (2023)

Een gelukkiger leven door minder te consumeren

Marketing in de nieuwe economie (2021)

Handleiding voor het creëren van échte waarde
Marco Kuijten