Gratis verzending vanaf €20

Martijn Arns


Martijn Arns studeerde eind jaren '90 af als biologisch psycholoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, voerde verschillende projecten uit op het gebied van toegepaste neurowetenschappen in Sydney (Westmead Ziekenhuis), München (Max Planck Instituut voor Psychiatrie) en Schotland (Organon Research in Newhouse). Martijn promoveerde aan de Universiteit Utrecht op het onderwerp 'EEG-based personalized medicine for ADHD and depression' en is gespecialiseerd in neurobiologische aspecten van ADHD en depressie.

In 2001 richtte hij Research Institute Brainclinics op als onafhankelijk onderzoeksinstituut, waar hij zich verder specialiseert in het bevorderen van het inzicht in psychiatrische stoornissen door middel van toegepast hersenonderzoek (QEEG, ERP's), chronobiologie en slaap, Research Domain Criteria (RDoC), welke kennis moet helpen in een toekomst van gepersonaliseerde geneeskunde in de geestelijke gezondheidszorg en psychiatrie. Hij is verder gespecialiseerd in de ontwikkeling en toepassing van neuromodulatietechnieken zoals neurofeedback bij de behandeling van ADHD en magnetische hersenstimulatie (rTMS) bij de behandeling van depressie en OCD. Bij Brainclinics begeleidt hij een team van senior onderzoekers en PhD-studenten, werkt hij samen met vele internationale collega's en publiceerde meer dan 100 wetenschappelijke publicaties en 4 patenten. Martijn is tevens verbonden aan de Universiteit Utrecht, afdeling experimentele psychologie. 

In 2006 richtte Martijn Psychologen Praktijk Brainclinics op waar nieuwe innovatieve behandelingen (rTMS, Neurofeedback) en assessments (slaap, QEEG) werden ontwikkeld en gevalideerd. Deze kliniek is in 2015 overgenomen door de neuroCare Group en protocollen en assessments die hier zijn ontwikkeld, vormen nu de basis van neuroCare Clinics wereldwijd, waar Martijn nog steeds als adviseur fungeert. Daarnaast was Martijn directeur van Brainquiry (tot 2007), redacteur van diverse wetenschappelijke tijdschriften en boeken, organiseerde hij vele internationale congressen en zat hij in het bestuur van diverse internationale beroepsorganisaties. 

Publicaties

Martijn Arns