Gratis verzending vanaf €20

Saskia Henderson


Saskia Henderson (1962) werkt ruim vijftien jaar als vrij gevestigd pedagoog en Gordontrainer. Ze richtte Henderson Trainingen op en verzorgt daar sindsdien workshops en trainingen. 
Daarnaast is zij, sinds 2015, werkzaam als pedagogisch coach en trainer bij kinderopvang Ludens in Utrecht. In de jaren daarvoor heeft zij verschillende functies bekleed rondom opvoeding, zorg en kinderen. Sinds 2018 is zij medebestuurder van stichting NET.

In 2009 schreef zij het boek In Balans, opvoeden in de kinderopvang volgens de Gordonmethode. Na 10 jaar verscheen de complete herziening hiervan onder de titel:Sensitief communiceren in de kinderopvang. Versterk de pedagogische kwaliteit met de Gordonmethode.

Naast trainingen, workshops, lezingen en ouderavonden , ontwikkelt zij cursusmateriaal, zoals de babyspecialisatie ‘Communiceren met baby’s’ (erkend door FCB). In 2013 verscheen haar boek In ons gezin gaat alles prima! Maar soms… over de communicatie met kinderen en tussen partners thuis.  Als opleidingsachtergrond heeft zij onder andere Master Pedagogiek en hbo jeugdwelzijnswerk.

Publicaties

Sensitief communiceren in de kinderopvang (2023)

Versterk de pedagogische kwaliteit met de Gordonmethode
Saskia Henderson