Gratis verzending vanaf €20

Klaartje de Vletter


Klaartje de Vletter is pleegouder in hart en nieren. Als kind droomde zij er al van om samen met veel kinderen aan een lange tafel te zitten. Voordat het zover was, is Klaartje werkzaam geweest als kunstzinnig therapeut in de psychogeriatrie. Daar ontdekte zij dat deze mensen veel meer konden dan zo op het eerste gezicht leek. Het was voor haar een mooie uitdaging om te zoeken naar verbinding en passende activiteiten. Toen Klaartje door fysieke klachten niet meer kon werken, kwam er een andere droom uit: schrijven. Ze bundelde haar ervaringen als kunstzinnig therapeut en dat van ruim honderd collega's.

Er volgde een training om pleegouder te worden. Daar werd benadrukt hoe zwaar en moeilijk pleegzorg kon zijn. Samen met de fysieke klachten die niet overgingen, voelde het als een spannende sprong in het diepe.

In de praktijk bleek echter dat de meest eenvoudige dingen het beste werkte, al was het vaak met een omweg. Geen quick-fix oplossingen maar op een creatieve manier zoeken naar hoe je samen verder kunt. Hoe doen andere pleegouders dat? is het resultaat van een rijke verzameling. Klaartje benaderde wederom ruim honderd anderen om te vragen hoe zij in het pleegouderschap staan. Het boek is precies geworden wat Klaartje als pleegouder graag had willen lezen.

Publicaties

Hoe doen andere pleegouders dat? (2022)

Inspiratie voor het dagelijks leven
Klaartje de Vletter