Gratis verzending vanaf €20

Bea Moedt


Op 18 januari 1950 werd in Rotterdam Bea Moedt geboren. Sinds januari 1993 woont zij samen met haar man op ‘Nos Dushi Kòrsou’. Ze omschrijft zichzelf als ‘Curakamba’; geen Curacaoënaar maar ook geen Makamba meer.

Foto’s maken vond ze altijd al schitterend, maar – nadat haar oude Nikon was overleden en ze een nieuwe D90 had afgeschaft – is het fotohek van de dam. Met haar foto’s legt ze de emoties bij mensen met uiterste precisie vast. Ze beperkt zich echter niet tot mensen, ook dieren en de natuur zijn prachtige onderwerpen om te fotograferen op Curacao. Het geweldige fotoparadijs zoals zij het eiland terecht noemt.

Foto’s delen met anderen en daar reacties op krijgen vindt ze helemaal leuk. Bescheiden merkt ze op dat ze de kwaliteit van haar foto’s in de loop van tijd graag wenst te verbeteren. Haar portretfoto’s gemaakt tijdens de Gran Marcha 2009 [de grote optocht tijdens carnaval op Curacao] getuigen echter al van een zeer hoge kwaliteit. Bea Moedt weet met grote passie en vakkundigheid de uitbundige vrolijkheid en de bonte kleurigheid van het Curacaose carnaval weer te geven.

Publicaties

Bea Moedt