Gratis verzending vanaf €20

Justine MolJustine Mol (1949) heeft een internationale opleiding tot trainer Nonviolent Communication/Geweldloos Communiceren gehad en is gediplomeerd Zen-Coach volgens Kare Landfald (Zweden). Je zou kunnen zeggen dat haar leven en werk religieus getint is, waarbij religie de volgende betekenis heeft.

'Er is maar één land - de wereld; er is maar één volk - de mensheid; er is maar één religie - de liefde.'

Justine blijft in ontwikkeling door het lezen van boeken en het volgen van cursussen op het gebied van klank, bewegen, spel, opvoeden, liefde en uiteraard communicatie. Ze vertaalt en schrijft boeken en artikelen op het gebied van leren en opvoeden met hart en ziel.

Iedere volwassene die geweldloos wil leren communiceren is welkom bij Justine. Zij werkt met groepen en individueel. Zij geeft Zen-Coach sessies in Vorden (Gld) waar zij woont en ook telefonisch.

Justine Mol (1949) komt uit een katholiek gezin met tien kinderen en heeft zelf drie kinderen opgevoed. In 1999 is zij in contact gekomen met Geweldloos Communiceren van Marshall Rosenberg en in september 2004 werd zij gecertificeerd als internationaal trainer Nonviolent Communication. In deze periode ging zij ook atikelen schrijven, o.a. voor Educare en vertaalde zij boeken uit het Engels van het HeartMath Institute ( Hartfocus en Kinderen leren hun hart te gebruiken, te bestellen via www.aps.nl). Zelf schreef zij twee boeken: Opgroeien in Vertrouwen (2005) en De Giraf en de Jakhals in Ons (2007). Daarnaast geeft zij trainingen en lezingen, begeleidt zij mensen via individuele coaching en ontwapent zij teksten, zoals leveringsvoorwaarden en brieven. Zij geeft ook een coachopleiding geweldloos communiceren.

Justine beleeft deze laatste jaren als een geheel nieuwe fase in haar leven. Wat zij daarvoor gedaan heeft ziet zij als een ontwikkelingsweg die een bodem creëerde waarop zij als trainer Geweldloos Communiceren en auteur kon gedijen. Zij is een korte tijd lerares Engels geweest en daarna 25 jaar logopediste, heeft naar een verbinding met het spirituele gezocht door te lezen en cursussen te volgen o.a. op het gebied van edukinesiologie, reiki, het Keltisch Christendom verschillende kunstuitingen en antroposofie. In 2004 volgde zij een jaartraining aan de Akademie voor Sociale Kunst in Leiden. Leven betekent voor haar blijven ontwikkelen.

Publicaties

De giraf en de jakhals in ons (2022)

Over geweldloos communiceren

Opgroeien in vertrouwen (2020)

Opvoeden zonder straffen en belonen

The Giraffe and Jackal Within

about Nonviolent Communication
Justine Mol