Gratis verzending vanaf €20

Sandra Elzinga


Als docent biologie heeft Sandra Elzinga de liefde voor onderwijs meegekregen. De interesse wekken bij een leerling voor haar vak, maar vooral hen zien groeien in hun ontwikkeling vindt ze een fascinerend proces. Als docent is ze trots dat ze daar onderdeel van mag zijn.

Als zelfstandige ervaart Elzinga de autonomie en de verantwoordelijkheid van het hebben van een eigen bedrijf. Dat maakt haar scherp op veranderingen in het onderwijsveld en dat ze producten levert die op dit moment geweest zijn. Als projectleider werkt ze graag projectmatig en is ze resultaat gericht. Daarbij verliest ze het onderwijsdoel niet uit het oog en vindt zij het belangrijk dat de mensen met wie zij werkt autonomie ervaren.

De trainingen die zij geeft, zijn gericht op het functioneren in de klas. Het zijn voornamelijk pedagogisch didactische trainingen voor docenten in de klas. Het doel is om docenten te ondersteunen in hun behoefte om hun lessen te verbeteren en leerlingen te motiveren. Meer motivatie van leerlingen en docenten levert namelijk meer energie en werkplezier op.

Zij coacht individuele docenten in de klas om ervoor te zorgen dat het lesgeven weer energie kan geven in plaats van dat het teveel energie vraagt. Als teamcoach helpt Elzinga teams weer met goed communiceren en de focus weer op het onderwijs te richten.

Is een relatie op school verstoord en gaat het ten koste van arbeidsvreugde? Dan kan zij als externe gespreksbemiddelaar medewerkers weer laten praten en de lucht klaren. Is een conflict echt ontspoord, dan kan zij als mediator de partijen weer proberen te laten praten en het conflict op te lossen.

Publicaties

Vier wegen naar motivatie (2023)

Werkboek motiveren is te leren
Sandra Elzinga