Gratis verzending vanaf €20

Sandra Trienekens


Dr. Sandra Trienekens (Urban Paradoxes) doet al meer dan 10 jaar onderzoek naar de relatie tussen kunst en samenleving, waarbij zij zich met name richt op de sociaal-maatschappelijke opbrengst van culturele interventies.

Zij studeerde sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in de cultuursociologie aan de Universiteit van Tilburg op een proefschrift getiteld: Urban Paradoxes: lived citizenship and the location of diversity in the arts (2004).

Als wetenschappelijk medewerker en docent was zij onder meer verbonden aan Goldsmiths College London, Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit van Amsterdam. Van 2007 tot 2011 was zij Lector Burgerschap en Culturele Dynamiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Samen met haar lectoraatsteam schreef ze het boek Culturele interventies in Krachtwijken.

Momenteel verricht zij haar onderzoek in opdracht van culturele organisaties, gemeenten en woningcorporaties vanuit haar onderzoeksbureau Urban Paradoxes: Onderzoek naar burgerschap, diversiteit en de kunsten.
Sandra Trienekens