Gratis verzending vanaf €20

Senad Alic


 Een reactie op mijn werk
Senad Alic is een kunstenaar die in zijn werk niet alleen bezig is met het zenden van een eigen boodschap naar de toeschouwer. Deze Amsterdamse kunstenaar is in staat om ook in zijn schilderijen ruimte te creëren, zoals deze gastvrije stad jaren geleden ruimte voor hem heeft gemaakt. De ruimte om jezelf te blijven en op een eigen manier onderdeel van deze samenleving te worden. Ruimte hebben wij nodig, ook in een schilderij zodat wij als kijker ergens in kunnen stappen en er zelf onderdeel van worden en er een eigen verhaal van kunnen maken.
– Paul Spies, directeur Berlijnse stadsmusea

Korte biografie
Senad Alic (Sarajevo – Bosnië en Herzegovina, 1960) is een maatschappelijk betrokken beeldend kunstenaar die autonoom werk maakt en illustreert. Hij maakt kunst met kinderen en jongeren in asielzoekerscentra en met volwassenen in wijken en instellingen. Verhalenverteller, concept ontwikkelaar, gastdocent en trainer. Het gaat altijd over kunst, ‘de vlucht’, identiteit, diversiteit, onderweg zijn, ontmoetingen. Het werk van Senad is te vinden in verschillende collecties in het binnen- en buitenland.

Senad Alic durft telkens weer over barrières heen te stappen en zich daarbij voortdurend open te stellen voor de invloed van nieuwe ontmoetingen en andere culturen. En hij durft dit op zijn eigen wijze tot uitdrukking te brengen.
– D. Wieringa, voormalig directeur Phenix Foundation 

(Hannie Verhoeven, fotograaf)

Publicaties

Senad Alic