Gratis verzending vanaf €20

Denise de Weerd


In 2004 behaalde Denise de Weerd haar HBO-diploma ‘Psycho Sociaal Werk’, destijds een afstudeerrichting binnen HBO Pedagogiek en qua curriculum en profiel vergelijkbaar met de opleiding tot GGZ-Agoog (afstudeerrichting binnen HBO Social Work). Daarnaast volgde zij cursussen en trainingen ten behoeve van de uitvoering van haar werkzaamheden als sociotherapeut (werkend met klinische schematherapie), zoals de post-HBO-opleiding Gedragstherapeutisch Medewerker en de Training Klinische Psychotherapie.

Al vóór de aanvang van haar stage als sociotherapeut in een Centrum voor Psychotherapie wist zij dat een functie als HBO-behandelaar hetgeen was wat zij wilde zodra ik afgestudeerd zou zijn. Ik begon als groepswerker in de verslavingszorg, en in 2006 maakte zij de overstap naar de Viersprong, als sociotherapeut, en maakte zij kennis met het behandelmodel van de schematherapie. In 2008 zijn een aantal therapeuten onder leiding van Eelco Muste (en anderen) begonnen met het schrijven van het Handboek Klinische Schematherapie. Hierin nam zij samen met een collega het sociotherapeutische aspect van deze methodiek voor haar rekening. Sinds 2009 vergezelt zij geregistreerde schematherapie-trainers bij incompany-trainingen ten behoeve van de implementatie van schematherapie in een multidisciplinair team.

Wat het trainen voor Denise zo plezierig maakt is het gegeven dat zij haar enthousiasme voor deze mooie behandelmethodiek over mag brengen aan anderen. "Wanneer we trainingen geven, merk ik dat juist de vertaling van theorie naar praktijk vanuit mijn vakgebied een waardevolle bijdrage kan leveren in het trainingsaanbod. Elke keer weer ervaar ik het als inspirerend om met vakgenoten kennis uit te wisselen" aldus Denise.

Publicaties

Handboek Sociotherapie (2023)

Theorie en praktijk voor hulpverleners in het sociaal-agogisch werkveld
Denise de Weerd