Gratis verzending vanaf €20

Elly Machtel


Elly Machtel (1967) studeerde in 1996 af aan het Hilversums Conservatorium en is sindsdien werkzaam als zangpedagoge en zangeres. Ze zong in diverse formaties waaronder de jazz- showband ‘Sugar hill express’, maakte met ‘De Tinkerbells’ een album voor Disneyrecords en videoclips voor Kindernet. Ze schreef teksten en liedjes voor de kindertheatervoorstelling ‘Tinkertoverstof’ en trad op met interactief vocaal cabaret met de groep ‘Pocoloco’. Daarnaast schreef ze teksten en muziek voor het album “Denkend aan Holland” van de formatie ‘Drie halen twee betalen’. Ze gaf les op de Jeugdtheaterschool en gaf keyboardles met haar eigen Jip-en-Jannekemethode. Of het nu gaat om zangtechniek, jezelf begeleiden op de toetsen, of theorieles, het zo toegankelijk mogelijk maken van kennis is haar missie.

In 2007 startte ze ‘Zingen in de zon’, een reisbureau waarmee ze inmiddels maandelijks zangvakanties aanbiedt op zonnige bestemmingen. Corona maakte dat zij na jaren haar pen weer oppakte om dit verhaal, dat 30 jaar lang in de kast had gelegen nieuw leven in te blazen.

Met behulp van een team van ervaren vrienden en kennissen maakte ze opnieuw een van haar dromen waar; ze schreef: ‘De Ladder van Toontje’.

Publicaties

Elly Machtel