Gratis verzending vanaf €20

Jolanda Maas


Werkt als coördinator van een team ambulant hulpverleners in 2 gemeenten vanuit de zorgorganisatie ORO. Daarnaast werkt ze sinds 2002 samen met een multidisciplinair team van specialisten in de downpoli Helmond van het Elkerliekziekenhuis. 

Sinds 1980 werkt Jolanda binnen de zorg en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. De eerste 10 jaar als z-verpleegkundige, daarna als praktisch pedagogisch hulpverlener. De laatste 20 jaar werkt Jolanda als senior ambulant hulpverlener, coördinator en coach. 

Jolanda heeft haar expertise opgebouwd onder andere op gebied van ontwikkelingsstimulering op alle levensgebieden, leren-leren en down-syndroom.  Samen met een jongeman met downsyndroom heeft zij 3 boeken uitgegeven waarin zijn persoonlijke leven, visie op zijn beperking, groei en ontwikkeling én toekomst centraal stonden. 

Support gericht werken ís haar manier van werken en kenmerkt zich door betrokkenheid, enthousiasme, respect, vertrouwen en voortdurend zoeken en vinden van mogelijkheden. Dit beperkt zich niet alleen tot mensen met een beperking en hun naaste omgeving maar is ook voor haar coachende rol naar collega’s toe richtinggevend. Support gericht kijken, denken, voelen en werken is meer en meer een “way of life” geworden

Publicaties

Supportgericht Werken (2024)

Altijd op reis willen blijven Met mensen met een beperking
Jolanda Maas