Gratis verzending vanaf €20

Frans Leenders


Gedurende ca 25 jaar deed Dr. Frans Leenders (1949) onderzoek naar ontwikkelingsstoornissen en opvoederkind omgang aan de Vrije Universiteit en de Rijksuniversiteit Utrecht. Thema’s als de opvoeding van kinderen door verslaafde ouders, de wisselwerking van temperamentsfactoren en persoonskenmerken van opvoeders en kind vormden onder meer het onderwerp van zijn proefschrift.

Eind jaren tachtig lokte het management en was hij zowel directeur/bestuurder van het Boumanhuis, verslavingscentrum te Rotterdam en aansluitend oprichtingsdirecteur van GGZ Nederland, de brancheorganisatie van ggz-instellingen.

Sinds 10 jaar is hij onafhankelijk consulent voor zorg en welzijnsvragen. Dit combineerde hij met een lectoraat aan de Hogeschool Amsterdam en is inmiddels senior onderzoeker naar ‘synergie en empowerment’-vraagstukken aan de hogeschool Zuyd. Sinds enkele jaren voeren zijn partner en hij tevens een Outsider Art galerie in Maastricht en zetten samen met kunstenaars en andere deelnemers uiteenlopende herstel- en re-integratieprojecten op. Het eetstoornissenproject, samen met Ixta Noa, is een uitvloeisel van zijn belangstelling naar herstelprocessen en uitgevoerd vanuit zijn onderzoeks- en adviespraktijk ‘Leenders Advies’.


Frans Leenders