Gratis verzending vanaf €20

Tineke Verdoes


Tineke Verdoes is moeder, leerkracht, remedial teacher, kindercoach en beelddenker.
Op jonge leeftijd merkte ze dat het leren lezen en schrijven minder makkelijk ging dan bij andere kinderen. Dankzij veel onderzoek van mensen in haar naaste omgeving werd nog op de basisschool geconstateerd dat ze dyslectisch was. Een begrip dat in die jaren nog niet zo ingeburgerd was als op dit moment. Deze diagnose veranderde veel voor haar. Ze was niet dom, maar dyslectisch. Ze was niet alleen, maar er waren meer kinderen zoals zij. Tineke die tot die tijd juf wilde worden, stelde haar toekomstbeeld bij. Ze wilde net zo worden als de mevrouw die haar hielp met haar dyslexie. Haar wens was remedial teacher te zijn.

Na haar opleiding aan de Pabo werkte ze parttime binnen het onderwijs en studeerde ze in 2003 af tot remedial teacher. De opgedane kennis kwam haar goed van pas in het speciaal onderwijs (waar ze tot op heden werkzaam is).

Tineke startte, in 2009, haar eigen remedial teaching praktijk Voorschoten op. Ze werd moeder en deed daarnaast veel deelcursussen en opleidingen om de kinderen, de ouders en de betrokken leerkrachten binnen haar praktijk nog beter te kunnen begeleiden. De opleiding tot Wijze Ouder Consulent veranderde haar perspectief op denken. Ze mocht in deze opleiding vernemen dat er mensen zijn die in taal denken en mensen die in beelden denken. De interesse voor het onderwerp was gewekt.

Na het volgen van een cursus over beelddenken, begon ze een literatuurstudie over dit onderwerp. Als kind deelde Tineke nieuwe kennis al graag met de kinderen in haar omgeving en tot op heden deelt ze nieuw opgedane kennis graag met de mensen om haar heen. Mede om haar kennis te ordenen schreef Tineke regelmatig kleine stukjes op. Ze deelde haar kennis met de kinderen in haar praktijk en vertelde menig volwassene over allerlei bijzonderheden over beelddenken. De wens om een boek te schrijven was geboren.

Publicaties

Denken in beelden (2016)

Uitleg, tips en opdrachten voor kinderen, leerkrachten en ouders

De jonge beelddenker (2016)

Uitleg, tips en opdrachten voor leerkrachten en ouders Full-colour uitgave

Belevend leren (2015)

Ideeën om beelddenkers bij je les te houden
Tineke Verdoes