Gratis verzending vanaf €20

Anita Roelands


Anita Roelands is arbeids- en & organisatiepsycholoog. Na haar studie sociale psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit werkt zij respectievelijk als trainer/jobcoach, organisator van opleidingen en assessmentpsycholoog in commerciële organisaties. In 1999 besluit zij zich te vestigen als zelfstandig coach/psycholoog onder de naam Roelands Coaching. In die hoedanigheid heeft zij inmiddels honderden cliënten met een burnout en met carrièrevragen begeleid en ervoor gezorgd dat die weer gezond en met plezier en passie aan het werk konden gaan.

Schrijven doet Anita ook: artikelen over tal van onderwerpen, vol nuttige tips en handvatten, onder meer ter preventie van burnout. Ondertussen verrijkt Anita haar kennis en kunde ook op andere vlakken. In 2004 rondt zij haar opleiding tot yogadocent af; sinds 2010 is zij Facilitator in de Voice Dialogue Methode. Beide achtergronden integreert zij in haar praktijk in een specifieke fysiek-psychologische begeleiding. En die vormt de kern van dit boek.

Anita is van mening dat iedereen die burn-out raakt, te weinig alert is geweest op de signalen die het lichaam pleegt te geven. Goede begeleiding van een burn-out moet er in voorzien dat hoofd en lijf in evenwicht komen. “De oude word je (gelukkig) niet meer; wel een beter mens voor jezelf en je omgeving”.

In 2008 debuteert zij met het boek Overleggen met Effect, geschreven met co-auteur Rob de Ruiter. Nooit meer burn-out! is Anita’s tweede boek.

Voor verdere informatie zie www.roelandscoaching.nl

Publicaties

Behandeling bij stress en burn-out (2023)

Een breed inzetbare aanpak Voor psychologen, coaches, praktijkonder-steuners ggz, therapeuten en artsen

Nooit meer burn-out! (2022)

In drie stappen leren genieten van werk en leven

In gesprek met het Kaasmonster (2021)

Voice Dialogue in de ggz Voor therapeuten, psychologen en coaches
Anita Roelands