Gratis verzending vanaf €20

Maryse Broek


Maryse Broek is afgestudeerd in de Sociale en Organisatie Psychologie en heeft een bachelor in de Politieke wetenschappen. Beide studies deed zij aan de Universiteit Leiden. Haar afstudeeronderzoek richtte zich op gedrag van jongeren, met name op het effect van de emoties geborgenheid, schaamte en agressie. Centrale vraag in haar scriptie was hoe agressie onder jongeren kan ontstaan en ook kan worden voorkomen.

Na de universiteit volgde zij de opleiding tot mediator/conflictbemiddelaar. Binnen de mediation houdt zij zich vooral bezig met onderwijs mediation, leerlingbemiddeling en buurtbemiddeling.

Als zelfstandig ondernemer was zij betrokken bij onderzoeken voor de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen, het Nederlands Instituut van Psychologen en de William Schrikker Jeugdbescherming. Voor de William Schrikker Jeugdbescherming deed zij onder meer onderzoek naar Eigen Kracht Conferenties. Daarnaast heeft zij stage gelopen als maatschappijleer docent op een gymnasium en als kampleider voor kinderen met ontwikkelingsstoornissen.

Als pedagogisch medewerker werkte zij enkele jaren in de kinderopvang en op de Buitenschoolse Opvang.

Maryse Broek is vanaf september 2012 werkzaam als Junior-Adviseur bij Advies- en onderzoeksbureau Sardes.
Maryse Broek