Herm Kisjes


Herm Kisjes (1966) is Verpleegkundig specialist, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en docent. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring in de verslavingszorg, psychiatrie en binnen het Hoger beroepsonderwijs. Herm geeft individuele behandeling en begeleiding in een eigen praktijk (www.affect2u.nl).

‘Tijdens een behandeling is het belangrijk dat je opzoek gaat naar een prettig, zinvol leven waarin je zelf de regie hebt in plaats van je verslaving of je gewoonte’.

Hij is gespecialiseerd in gedragsverslavingen zoals internet-gameverslaving (www.dedigidoksters.nl) en gokverslaving. Hij is daarbij verbonden als expert bij www.mediaopvoeding.nl. Daarnaast is hij trainer,docent en ontwikkelaar op de thema’s verslavingskunde en psychiatrie. Hij geeft trainingen voor diverse organisaties waaronder Fontys Hogeschool. Herm
schrijft diverse boeken zoals ‘Its all in the games’ en ‘0%’ acht niet drinkende alcoholisten', artikelen over verslaving en geeft trainingen.

‘Schrijven helpt me om beter te begrijpen wat verslaving is, wat een verslaving betekent voor cliënten en hun omgeving en hoe ik mensen hierbij kan helpen’.


Publicaties

Studeren onder invloed

Hoe om te gaan met problemen met alcohol, drugs, gamen en verslaving tijdens de studie
Herm Kisjes