Gratis verzending vanaf €20

Marjon Kuipers-Hemken


Tijdens de studie Graduate Specialist Analytic Profiling en de Master Mediation heb ik onderzoek gedaan naar de rol van stress & emoties en de invloed daarvan op lichamelijk en mentaal welzijn. Mijn drijfveer hiervoor is onder andere de rol die emoties en gedrag spelen in relatie tot autisme in mijn persoonlijke leven. Kennis hiervan heeft mij geholpen naar een beter begrip van emoties en gedrag in het algemeen en specifiek bij autisme. Kennis op dit gebied is onmisbaar bij het maken van echt contact met mensen met en zonder autisme.

Als directeur van De Autismeacademie Nederland, Het trainingsbureau op het gebied van autisme houd ik mij dagelijks bezig met autisme en aanverwante kwetsbaarheden. Samen met Gijs Horvers scheef ik het boek Plan B over autisme & communicatie.
Gecertificeerd als: MfN-Registermediator, Familie- en Arbeidsmediator, Strafzaak mediator, ADR International Certified Mediator, ADR International Certified Courtmediator, ADR international Certified Familymediator, ADR International Certified Negotiator, ADR International Certified Conflictcoach.
En in: Emotiemanagement en Gedrag (EmG), Waarheidsvinding en Leugendetectie (WeL), Subtle Expression Training Tool (SETT3), Microexpression Training Tool (METT3)

Sinds mijn opleiding tot mediator volgens het protocol van de Mediators federatie Nederland in 2008 ben ik werkzaam als zelfstandig gevestigd MfN Register Mediator.  Ik ben tevens Rechtbank & (Hoofd)Strafzaak Mediator en geaccrediteerd familiemediator met als specialisatie autisme gerelateerde conflicten.
Sinds oktober 2017 ben ik samen met collegamediator Leonie Poth door de Amerikaanse vergevingsdeskundige Eileen Barker gecertificeerd als een van de eerste Vergevingscoaches in Nederland. 
Omdat ik mijn eigen ontwikkeling, als basis voor kennisoverdracht, erg belangrijk vind volg ik de Masterstudie  Communication, Behaviour and Credibility Analysis aan The Emotional Intelligence Academy | Manchester Metropolitan University in Engeland. 
 

Publicaties

Plan B (2023)

Een vernieuwende handreiking voor autisme en communicatie
Marjon Kuipers-Hemken