Gratis verzending vanaf €20

Thelma Harms


Thelma Harms is directeur Curriculum Ontwikkeling bij het Frank Porter Graham Child Development Institute en wetenschappelijk onderzoeker aan de University of North Carolina at Chapel Hill (VS).

Dr. Harms geniet internationale erkenning voor haar werk met betrekking tot het optimaliseren en evalueren van pedagogische kwaliteit in kinderopvang- en kleutergroepen. Ze werkte 15 jaar als directeur van het Harold E. Jones Child Study Center, een van de kinderopvangcentra en kinderopvangonderzoeks-faciliteiten van de University of California at Berkeley (VS). Dr. Harms ontwikkelde een verscheidenheid aan curriculummaterialen en materialen voor de professionele ontwikkeling van pedagogisch medewerkers en groepsleerkrachten die met jonge kinderen werken.

Haar huidige training- en adviesactiviteiten zijn vooral gericht op technische hulp bij het gebruik van de pedagogische beoordelingsschalen. Daarnaast begeleidt ze overheidsinstanties bij het ontwikkelen van verantwoorde beoordelingssystemen voor het herkennen en belonen van kinderopvangcentra en kleutergroepen met hoge pedagogische kwaliteit.

Publicaties

Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit (2-4) (2015)

Leer- en leefomgeving voor peuters en kleuters vertaald door Renée de Kruif en Louis Tavecchio

Beoordelingsschaal pedagogische kwaliteit (0-2) (2015)

Leer- en leefomgeving voor baby’s en dreumesen vertaald door Renée de Kruif en Louis Tavecchio
Thelma Harms