Gratis verzending vanaf €20

Carina van Kregten


Carina van Kregten is Psycholoog NIP, Cognitief Gedragstherapeut VGCT en EMDR therapeut. Zij is ruim twintig jaar werkzaam in de zorg voor licht verstandelijk beperkte kinderen, in het bijzonder met kinderen die niet in het gezin van herkomst opgroeien. Carina is bij Intermetzo Zonnehuizen verantwoordelijk voor de gezinswoonvormen, een onderdeel waar kinderen in opgroeien en behandeld worden in een gezinssituatie in plaats van op te groeien in een leefgroep. In de dagelijkse praktijk van de afgelopen jaren heeft zij met kinderen, hun ouders en de medewerkers van de gezinswoonvormen gewerkt aan herstel van de sporen die de traumatische gebeurtenissen bij de kinderen hebben nagelaten.

In contacten met leerkrachten ervaart zij dat leerkrachten graag vorm willen geven aan wat kinderen nodig hebben, maar wanneer het om chronisch trauma gaat, vaak behoefte hebben aan handvatten. Aangezien trauma diepe sporen nalaat in het gedrag, de emoties en de gedachten van kinderen is het voor de ontwikkeling van het kind een voorwaarde om de leerkracht te beschouwen als onderdeel van het multidisciplinair team, waarbij deskundigheidsbevordering de basis vormt.
Samen met Leony Coppens heeft Carina de training “ Zorgen voor getraumatiseerde kinderen , een training voor opvoeders“ vertaald en bewerkt.
Carina geeft regelmatig workshops en lezingen over chronisch trauma bij (licht verstandelijke beperkte) kinderen.
Publicaties

Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen (2024)

Een praktisch handboek voor het basisonderwijs

Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen (2021)

Een praktisch handboek voor het basisonderwijs
Carina van Kregten